U jeku haosa, Zelenski otkrio šta sprema! Gori mu pod nogama, besan kao ris! Putin će pregoreti kada ovo čuje!
Volodimir Zelenski i Putin, Foto: Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, AP Photo Vadim Ghirda AP, Ukrainian Presidential Press Office via AP AP

haos!

U jeku haosa, Zelenski otkrio šta sprema! Gori mu pod nogama, besan kao ris! Putin će pregoreti kada ovo čuje!

Svako kašnjenje sa vojnim isporukama ima svoju negativnu posledicu na frontu

Objavljeno: 08:56h

Svaka blagovremena, brza dostava vojnih paketa za Ukrajinu pozitivno utiče na front, a svako kašnjenje dovodi do negativnih posledica, izjavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na sastanku sa delegacijom američkih kongresmena.

- To treba da se oseti na frontu. Svako kašnjenje sa vojnim isporukama ima svoju negativnu posledicu na frontu. Svaka pravovremena, brza isporuka ima pozitivan uticaj. Informisao sam američke kongresmene o trenutnoj situaciji i o perspektivama - naglasio je Zelenski u večerašnjem obraćanju naciji, prenosi Ukrinform.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenskifoto: PrintScreen/ Twitter/ Володимир Зеленський

Prema Zelenskom, od ključne važnosti je da svi, a posebno zemlje poput Sjedinjenih Američkih Država brzo sprovode potpisane sporazume.

- Važno je na svim nivoima da partneri budu u potpunosti informisani o našim potrebama, o našim pozicijama - istakao je predsednik Ukrajine.

On je zavalio predsedniku SAD Džou Bajdenu i američkom Kongresu na dvopartijskoj podršci od početka rata.

Džozef Bajden
Džozef Bajdenfoto: Will Lanzoni / Zuma Press / Profimedia

"Zahvalni smo svim Amerikancima"

- Hvala vam što ste usvojili veoma važan zakon u Kongresu. Nadam se da će sve ovo što pre stići do Ukrajine i ojačati našu vojsku. I mi smo zahvalni svim Amerikancima što podržavaju našu zemlju - poručio je Zelenski.

On je podsetio da u bliskoj budućnosti planira da lično predstavi plan za pobedu Ukrajine predsedniku SAD Džou Bajdenu i predsedničkim kandidatima Republikanske i Demokratske stranke.

Ukrajina
Ukrajinafoto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Kako je naveo Zelenski, tokom sastanka razgovarano je o ključnim oblastima dalje američke pomoći u oblasti bezbednosti i odbrane.

- Prioritet je dobijanje dodatnih sistema protivvazdušne odbrane, raketa za njih i dozvole za upotrebu dalekometnog naoružanja u vojne svrhe na teritoriji Ruske Federacije - zaključio je predsednik Ukrajine.

Bonus video:

01:59

ZELENSKI U KLINČU SA NATO?! Analitičar: Nazivali ga herojem i novim Čerčilom i on je u to poverovao! REKLI MU DA SE MALO PRIMIRI

(Espreso/Blic/Agencije/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.